Ankha

Ankha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Szpinak duszony z serem "capri"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do tej potrawy zamierzałam wykorzystać serek paneer, niestety okazał się niedostępny. Zamiast niego użyłam sera capri.Smakowało domownikom.

Szpinak duszony z serem "capri" Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szpinak duszony z serem "capri"

 

Sposób przygotowania:

Szpinak duszony z serem "capri"
Liście szpinaku opłukać, odciąć najgrubsze części ogonków. Serek pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać kilka łyżek tłuszczu wrzucić na nią pokrojony serek. Podsmażyć na rumiano, a potem zdjąć na chwilę z patelni. Na ten sam tłuszcz wrzucić pokrojony czosnek, gdy się zezłoci wrzucić szpinak. Dusić kilka minut aż szpinak straci surowy smak. Dodać z powrotem serek. Doprawić do smaku solą, papryczką i garam masalą. Można podać z ryżem albo pieczywem w indyjskim stylu.
Szpinak duszony z serem "capri"
Ser przed smażeniem pokroiłam w grubą kostkę.