Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Szpinak duszony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szpinak może służyć również jako farsz.

Szpinak duszony

Składniki:

Szpinak duszony

 

Sposób przygotowania:

Szpinak duszony
Cebule i czosnek obrać, drobno pokroić . Masło roztopić w rondlu dodać cebule i czosnek i zeszklić. Następnie dodać szpinak, bazylię sól i pieprz do smaku. Wymieszać wszystkie składniki i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Jaja rozmieszać i połączyć z koperkiem i szczyptą soli.
Następnie wlać do szpinaku, dusić na małym ogniu w przykrytym rondlu do momentu, aż jaja się zetną.
Przed podaniem posypać pietruszką drobno posiekaną. Szpinak można podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Tak przyrządzony szpinak można wykorzystać do naleśników.

Tagi:

szpinak