Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Szynka pieczona w majeranku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na kanapki i na obiad. Pachnąca majerankiem.

Szynka pieczona w majeranku

Składniki:

Szynka pieczona w majeranku

 

 

Sposób przygotowania:

Szynka pieczona w majeranku
Szynkę myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Czosnek rozcieramy i nacieramy nim dokładanie szynkę. Następnie oprószamy ją solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego i oprószamy obficie majerankiem. Szynkę podlewamy wodą i pieczemy przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Tak przygotowaną szynkę możemy podawać na gorąco do obiadu lub na zimno zamiast wędliny.

Tagi:

szynka