kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Szynka z szynkowaru

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszna szyneczka w sosie własnym

Szynka z szynkowaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynka z szynkowaru

 

  • 1 kg łopatki
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżka pieprzu ziołowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 ml wody
  • 2 łyżeczki soli peklującej

 

Sposób przygotowania:

Szynka z szynkowaru
Łopatkę pokrój na mniejsze kawałki. Każdy kawałek rozbij dosyć cienko. Dodaj przyprawy, czosnek przepuść przez praskę, cebulę pokrój drobno. Wszystko mieszaj aż do wchłonięcia się wody. Następnie odstaw do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie wyjmij mięso, jeszcze raz wymieszaj ok 5 min. Włóż woreczek do szynkowaru, przełóż mięso i je dosyć ciasno poukładaj. Następnie zamknij szynkowar. Włóż go na 12 godzin do lodówki. W garnku podgrzej wodę do 80*C, włóż szynkowar i gotuj ok 2 godziny. Po tym czasie włóż szynkowar do lodówki jeszcze na noc. Następnego dnia szynka jest gotowa do jedzenia. Smacznego
Szynka z szynkowaru
Etap 1 - mięso podziel na mniejsze kawałki i je roztłucz
Szynka z szynkowaru
Etap 2 - dodaj przyprawy, wyduś czosnek :)
Szynka z szynkowaru
Etap 3 - dodaj wodę i wszystko dokładnie wymieszaj
Szynka z szynkowaru
Etap 4 - zamknij w szynkowarze i wstaw na 24 godziny do lodówki

Tagi:

szynka mięso