SUPERPRZEPIS

Tagiatelle z zielonym pesto

  • ajo
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Tagiatelle z zielonym pesto Więcej zdjęć (3)

Makaron z aromatycznym pesto z rukoli i pestek dyni

Składniki:

Tagiatelle z zielonym pesto

 

  • ok. 20-30 dag makaronu wstążki
  • 3 łyżki pestek dyni
  • 2 garści rukoli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • starty parmezan do posyapania

Sposób przygotowania:

Tagiatelle z zielonym pesto
Makaron gotujemy al dente. Składniki do pesto przekładamy do pojemnika: pestki dyni, rukolę, obrany ząbek czosnku, oliwę oraz sól i pieprz. Za pomocą blendera miksujemy wszystkie składniki. Gotowy makaron przekładamy na talerze, nakładamy także pesto i dokładnie mieszamy aby pesto równomiernie wymieszało się z makaronem. Całość posypujemy startym parmezanem. Smacznego :)
Tagiatelle z zielonym pesto
Wszystkie sładniki łączymy za pomocą blendera... :)
Tagiatelle z zielonym pesto
pesto nakładamy na makaron i mieszamy, w ilości wg uznania :)

Tagi:

makaron dynia