Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Tilapia ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Połączenie ryby ze szpinakiem stało się ostatnio bardzo modne.

Tilapia ze szpinakiem

Składniki:

Tilapia ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Tilapia ze szpinakiem
Filety z ryby rozmrażamy dzień wcześniej, solimy, pieprzymy, obficie skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie wstawiamy na noc do lodówki. Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty. W międzyczasie gotujemy tilapię, najlepiej na parze. Następnie do szpinaku dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Pół kuli mozzarelli kroimy na drobne kawałeczki i wrzucamy do szpinaku dokładnie mieszając. Drugą połówkę mozzarelli kroimy w paski. Na talerzu układamy kawałki ryby, przykrywamy pierzynką ze szpinaku, a na wierzchu delikatnie wciskamy paski mozzarelli. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego!

Tagi:

szpinak