Torcik waflowo-kajmakowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

dla smakoszy słodkości

Torcik waflowo-kajmakowy

Składniki:

Torcik waflowo-kajmakowy

 

  • opakowanie wafli,
  • szklanka mleka,
  • 30dag cukru,
  • 25dag masła,
  • 2 szklanki mleka w proszku ,
  • 2 łyżki kakao,
  • 25 dag marmolady

Sposób przygotowania:

Torcik waflowo-kajmakowy
każdy wafel posmarować marmoladą W garnku ropuścić masło wlać mleko ,dodać cukier ,zagotować.Wsypać kakao i mleko w proszku.Gotować kilka minut.Przestudzoną ,ale jeszcze ciepłą masą przekładać wafle posmarowane marmoladą .Układać jeden na drugim.Obciążyć deseczką .Można polukrować .Przechowywać w lodówce.