wioletta4343

wioletta4343

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Uszka z pasztetówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli szybko chcemy zrobić uszka do barszczu to jest to idealny przepis , ja go często stosuje.

Uszka z pasztetówką

Składniki:

Uszka z pasztetówką

 

  • 0,5 kl.mąki
  • 1 jajko
  • szkl.ciepłej wody
  • łyżka oleju
  • ok. 20 dkg pasztetówki

Sposób przygotowania:

Uszka z pasztetówką
Na stolnicę wsypujemy mąkę , dodajemy jajko,olej i ciepłą wodę , zagniatamy ciasto , dzielim na 2 części,jedną część chowamy pod miseczkę(wtedy nie wyschnie) drugą rozwałkowujemy , wycinamy kieliszkiem kółka , pasztetówkę kroimy w małe kwadraciki , takie aby zmieściły się w cieście i zlepiamy uszka , gotujemy w posolonym wrzątku ok.5 minut. Zamiast pasztetówki można dać też pasztet pieczony(z foremki) Polecam , są naprawdę niezłe , a nie tracimy czasu na robienie farszu.

Tagi:

jajko jajka