eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Wątróbka z cebulą i jabłkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wątróbka z cebulą i jabłkiem

Wątróbka z cebulą i jabłkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wątróbka z cebulą i jabłkiem

 

  • wątróbka z kurczaka 1kilogram
  • cebula 4 sztuki
  • sól,pieprz do smaku
  • majeranek 1 łyżka
  • bazylia 1 łyżka
  • jabłka 2 sztuki
  • mąka 3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulą i jabłkiem
Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć przyprawami i mąką.
Usmażyć na margarynie.
Cebule obrać, pokroić w piórka.
Margarynę rozgrzać na patelni, włożyć cebulę, zeszklić. Dodać wątróbkę pokrojone w grubą kostkę jabłka i dusić 10 minut.
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
Etap 1