kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Wątróbka z groszkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie danie obiadowe...

Wątróbka z groszkiem.

Składniki:

Wątróbka z groszkiem.

 

  • pól kg wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • pieprz
  • sól
  • groszek konserwowy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki masła
  • 100ml piwa

Sposób przygotowania:

Wątróbka z groszkiem.
Umytą i dobrze wysuszoną wątróbkę smażymy kilka minut na maśle, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, wszytko dusimy z dodatkiem piwa i pieprzu. Podczas duszenia dodajemy łyżeczkę musztardy. Gdy wątróbka będzie już miękka wsypujemy do niej puszkę groszku, solimy i przez 5 minut dusimy jeszcze na małym ogniu.