asiakuchareczka

asiakuchareczka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Wieprzowina z zieloną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny szybki obiad pikantny

Wieprzowina z zieloną papryką

Składniki:

Wieprzowina z zieloną papryką

 

  • 0.5 kg mięsa od szynki ,
  • olej,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 papryki zielone,
  • 1 łyżeczka octu winnego,
  • 0.5 szklanki wywaru. 1
  • łyżka sambalu oelek ,
  • sól , pieprz,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z zieloną papryką
Mięso kroimy w poprzek włókien na cieniutkie plasterki. Przyprawiamy solą, pieprzem , i częścią sambalu. Z papryki wycinamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej z czosnkiem, dodajemy mięso, podsmażamy aż mięso będzie dobre.Dodajemy paprykę , sambal , ocet i resztę przypraw podsmażamy.Zalewmy wszystko bulionem i dusimy około 3 minut. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną z wodą. Najlepiej podawać z ryżem.