Strona główna Zakwas z buraków czerwonych

Zakwas z buraków czerwonych

Przetwory « poprzedni | następny »
Reniz

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2277
zdjęcia: 1 z 1
Zakwas z buraków czerwonych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kiszony, czerwony barszczyk jest smaczny i bardzo zdrowy


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Zakwas z buraków czerwonych - SKŁADNIKI:

  • 1 kg buraków czerwonych,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • skórka z razowego chleba,
  • sól

Zakwas z buraków czerwonych - PRZYGOTOWANIE:

Buraki dokładnie obrać, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych otworach.  Posiekane buraki przełożyć do dużego słoika,  zalać zimną przegotowaną wodą, dodać obrany czosnek, cukier, szczyptę soli i skórkę z razowego chleba. Słoik przykryć gazą i odłożyć w ciepłe miejsce. Po 4 - 5 dniach zakwas będzie gotowy do spożycia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zakwas z buraków czerwonych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Prosty dżem jabłkowy Zakwas na barszcz Papryka konserwowa z cebulą
Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka Domowy baton mięsny Marynowana kalarepa w sosie słodko-kwaśnym
Grzybki w sosie pomidorowym Mięsko w słoikach Marynowane rydze
Syrop z pigwy do herbaty Sałatka z buraków i papryki Sałatka z papryką na zimę

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane