Strona główna Zakwas z buraków czerwonych

Zakwas z buraków czerwonych

Przetwory « poprzedni | następny »
Reniz

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2705
zdjęcia: 1 z 1
Zakwas z buraków czerwonych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kiszony, czerwony barszczyk jest smaczny i bardzo zdrowy


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Zakwas z buraków czerwonych - SKŁADNIKI:

  • 1 kg buraków czerwonych,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • skórka z razowego chleba,
  • sól

Zakwas z buraków czerwonych - PRZYGOTOWANIE:

Buraki dokładnie obrać, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych otworach.  Posiekane buraki przełożyć do dużego słoika,  zalać zimną przegotowaną wodą, dodać obrany czosnek, cukier, szczyptę soli i skórkę z razowego chleba. Słoik przykryć gazą i odłożyć w ciepłe miejsce. Po 4 - 5 dniach zakwas będzie gotowy do spożycia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zakwas z buraków czerwonych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dżem truskawkowy z dodatkiem kawy Smalec do chleba Mozaika drobiowa
Sałatka z ogórków i papryki Puree z pieczonej dyni zwyczajnej Marynowane patisony
Domowa konfitura z cytrusów Sałatka z buraczków na zimę Dżem jabłkowy z koszteli
Fasolka szparagowa w pomidorach do słoika Dżem jabłkowy z cynamonem Marynowane prawdziwki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane