Strona główna Zakwas z buraków czerwonych

Zakwas z buraków czerwonych

Przetwory « poprzedni | następny »
Reniz - Przepis na: Zakwas z buraków czerwonych offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2110
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zakwas z buraków czerwonych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kiszony, czerwony barszczyk jest smaczny i bardzo zdrowy


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Zakwas z buraków czerwonych - SKŁADNIKI:

  • 1 kg buraków czerwonych,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • skórka z razowego chleba,
  • sól

Zakwas z buraków czerwonych - PRZYGOTOWANIE:

Buraki dokładnie obrać, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych otworach.  Posiekane buraki przełożyć do dużego słoika,  zalać zimną przegotowaną wodą, dodać obrany czosnek, cukier, szczyptę soli i skórkę z razowego chleba. Słoik przykryć gazą i odłożyć w ciepłe miejsce. Po 4 - 5 dniach zakwas będzie gotowy do spożycia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zakwas z buraków czerwonych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Jabłka na szarlotke i nie tylko Ziołowe pesto na zapas Wiśniowy dżem z całymi owocami
Ogórki kiszone 2014 Domowe korniszony Dżem z mirabelek z wanilią
Kompot z mirabelek z cynamonem i anyżem Powidła śliwkowo-jeżynowe z whisky Pomidorki koktajlowe w zalewie ziołowej
Przecier z jabłek Marynowane papryki Jabłka prażone z cynamonem do szarlotki

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane