Strona główna Zakwas z buraków czerwonych

Zakwas z buraków czerwonych

Przetwory « poprzedni | następny »
Reniz - Przepis na: Zakwas z buraków czerwonych offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2148
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zakwas z buraków czerwonych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kiszony, czerwony barszczyk jest smaczny i bardzo zdrowy


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Zakwas z buraków czerwonych - SKŁADNIKI:

  • 1 kg buraków czerwonych,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • skórka z razowego chleba,
  • sól

Zakwas z buraków czerwonych - PRZYGOTOWANIE:

Buraki dokładnie obrać, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych otworach.  Posiekane buraki przełożyć do dużego słoika,  zalać zimną przegotowaną wodą, dodać obrany czosnek, cukier, szczyptę soli i skórkę z razowego chleba. Słoik przykryć gazą i odłożyć w ciepłe miejsce. Po 4 - 5 dniach zakwas będzie gotowy do spożycia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zakwas z buraków czerwonych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Konfitura z dyni z ananasem Sos słodko-kwaśny z cukinią Zimowe leczo do słoików
Jabłka suszone na zimowy kompot Dżem jabłkowy z kardamonem i jagodami goji Przecier z dyni
Dżem mirabelkowy Marynowane maślaki Śliwki z kandyzowanym aloesem i rodzynkami
Paprykowa pasta lub ketchup Ekspresowe śliwki Suszone pomidory w oliwie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane