Kraina Miodem Płynąc

Kraina Miodem Płynąc

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Zapiekane cannelloni z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fantastyczne danie, proste i bardzo smaczne z parówkami w roli głównej- parówki nadziane w makaronowe rurki i zapiekane pod warstwą aromatycznego sosu pomidorowego i sera.

Zapiekane cannelloni z parówkami

Składniki:

Zapiekane cannelloni z parówkami

 

  • rurki- 10 szt.
  • parówki- 5 szt.
  • sok pomidorowy- 500 ml
  • ogórki kiszone- 2 duże
  • ser- 250 g
  • czosnek- 1 ząbek
  • bazylia suszona- 1 łyżeczka
  • cukier trzcinowy- 1 łyżka
  • sól pieprz- do smaku

Sposób przygotowania:

Zapiekane cannelloni z parówkami
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Naczynie do zapiekania posmarować olejem i ułożyć w nim makaronowe rurki nadziane przekrojonymi na pół parówkami. Sok pomidorowy doprawić czosnkiem, suszoną bazylią, łyżką cukru oraz solą, pieprzem i wmieszać pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Rurki zalać sosem pomidorowym, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni. Piec przez około 45 minut. 5 minut przed końcem czasu pieczenia, odkryć naczynie i posypać zapiekankę startym serem. Smacznego! 

Tagi:

sery ser