Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Zapiekanka z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zapiekanka z ryby to smaczny zamiennik dla nudnej smażonej ryby. Zapiekankę podajemy z ziemniakami i surówka.

Zapiekanka z ryby Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka z ryby

 

  • 30 dag ryby
  • 1-2 cebule
  • 100ml śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • 100g żółtego sera
  • przyprawa dla ryb, pieprz, sól, ketchup, natka pietruszki
  • Sok z cytryny
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z ryby
Rybę osuszamy ręcznikami papierowymi doprawiamy przyprawą do ryb , solą i pieprzem, skraplamy sokiem z cytryny. Rybkę panierujemy w mące i smażymy na złoty kolor. Cebulę siekamy w wiórka i smażymy na oleju. Ostygniętą cebulę dodajemy do śmietany i mieszamy . Część cebuli ze śmietaną wykładamy na spód naczynia żaroodpornego , układamy usmażoną rybę i wykładamy resztę śmietany. Całość posypujemy startym żółtym serem i polewamy ketchupem.Zapiekankę zapiekamy ok 20 minut w temp 180 stopni.
Zapiekanka z ryby
Rybę osuszamy ręcznikami papierowymi doprawiamy przyprawą do ryb , solą i pieprzem, skraplamy sokiem z cytryny
Zapiekanka z ryby
Cebulę siekamy w wiórka i smażymy na oleju. Ostygniętą cebulę dodajemy do śmietany i mieszamy
Zapiekanka z ryby
Część cebuli ze śmietaną wykładamy na spód naczynia żaroodpornego , układamy usmażoną rybę i wykładamy resztę śmietany
Zapiekanka z ryby
Całość posypujemy startym żółtym serem i polewamy ketchupem. Zapiekamy