Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ryb
Przygotowanie:
Ryby ugotować,obrać z ości,podzielić na części,grzyby i kabaczki ugotować i pokrajać w paski.
Przygotować gęste ciasto,jak na lane kluski.Ryby wymieszać z grzybami i kabaczkami,posolić,otoczyć w cieście i wkładać łyżką na gorący tłuszcz,smażyć jak racuszki.Kiedy są gotowe,wyjmować łyżką cedzakową i układać na półmiskach lub talerzach.Do polewania podać sos sojowy z drobno usiekaną rzodkiewką.Jest to wielki przysmak Japończyków.
Smacznego
Ryby ugotować,obrać z ości,podzielić na części,grzyby i kabaczki ugotować i pokrajać w paski.
Przygotować gęste ciasto,jak na lane kluski.Ryby wymieszać z grzybami i kabaczkami,posolić,otoczyć w cieście i wkładać łyżką na gorący tłuszcz,smażyć jak racuszki.Kiedy są gotowe,wyjmować łyżką cedzakową i układać na półmiskach lub talerzach.Do polewania podać sos sojowy z drobno usiekaną rzodkiewką.Jest to wielki przysmak Japończyków.
Smacznego