Zapiekanka z ryb

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowita i pachnąca zapiekanka z ryb.

Zapiekanka z ryb

Składniki:

Zapiekanka z ryb

 

  • Składniki:
  • Różne gatunki ryb 1500g
  • Grzyby 250g
  • Kabaczki 250g
  • Rzodkiewki 1 pęczek
  • Mąka 400g
  • Jajka 240g
  • Sól

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z ryb
Przygotowanie:
Ryby ugotować,obrać z ości,podzielić na części,grzyby i kabaczki ugotować i pokrajać w paski.
Przygotować gęste ciasto,jak na lane kluski.Ryby wymieszać z grzybami i kabaczkami,posolić,otoczyć w cieście i wkładać łyżką na gorący tłuszcz,smażyć jak racuszki.Kiedy są gotowe,wyjmować łyżką cedzakową i układać na półmiskach lub talerzach.Do polewania podać sos sojowy z drobno usiekaną rzodkiewką.Jest to wielki przysmak Japończyków.
Smacznego