agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Zapka krupniczek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i treściwa zupka znana chyba przez wszystkich. Mi zawsze robiła ją mama. Idealna na chłodne wieczory.

Zapka krupniczek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapka krupniczek

 

Sposób przygotowania:

Zapka krupniczek
Żeberka i włoszczyznę gotować przez ok. 1 godzinę. Kaszę wypłukać. Dołożyć do zupy. Gotować ok. 20 minut. Ziemniaki obrać, wypłukać pokroić w kostkę i również dodać do zupy. Gotować przez 15 minut. Można dołożyć też koperek do smaku. Jak dla mnie zupka jest najlepsza jak trochę postoi i najdzie smakiem.
Zapka krupniczek
Mięso wyczyścić i włożyć do wody niech namięknie chwilę
Zapka krupniczek
Dodać włoszczyznę i wszystko gotować
Zapka krupniczek
Wszystkie skłądniki jeszcze gotować razem
Zapka krupniczek
Zupka od razu po ugotowaniu jest gotowa do jedzenia