Sposób przygotowania:
Krupniczek
Pół szklanki kaszy moczymy w wodzie, w tym czasie przygotowujemy wywar do zupy. Rosół będzie bazą do całej zupy. Jeśli mamy już gotowy to pół pracy za nami :) Warzywa z rosołu: seler i pietruszkę trę na tartce o dużych oczkach,a marchewkę kroję w słupki. Kurczaka z rosołu obieram i kawałki mięsa wrzucam do zupy. Ziemniaki można pokroić w kostkę, gotujemy je wtedy do miękkości lub zetrzeć na tartce tak jest szybciej. Czekamy aż rosół się zagotuje i na gotujący się wywar wrzucamy po łyżce kaszy. Po każdej łyżce czekamy aż zupa zacznie się znów wrzeć i dorzucamy kolejną. Mieszamy delikatnie żeby kasza nie przywarła do garnka. Dodajemy łyżkę maggi, pieprz i majeranek do smaku. Gotujemy zupę na wolnym ogniu 25-30 min od czasu do czasu mieszając. Im dłużej gotujemy krupnik tym więcej nabiera on gęstości :) Możemy już podawać zupę albo zaprawić ją dwoma łyżkami jogurtu naturalnego typu greckiego. Posypać świeżym koperkiem i majerankiem. Smacznego.