BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 709]

Żeberka miodowo musztardowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam pyszne kruche żeberka w marynacie miodowo musztardowej .Po upieczeniu są mięciutkie rozpływają sie w ustach..

Żeberka miodowo musztardowe

Składniki:

Żeberka miodowo musztardowe

 

  • Około 1 kg żeberek
  • 1 pełna łyżka musztardy francuskiej
  • miód płynny 2 łyżki
  • keczup 1 łyżka
  • majeranek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki przyprawa do żeberek
  • sól i pieprz
  • olej 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Żeberka miodowo musztardowe
Żeberka umyć pokroić na kawałki czosnek posiekać i rozgnieść z solą, tak przygotowanym czosnkiem natrzeć żeberka, włożyć na 30 min. do lodówki.

Z oleju, musztardy francuskiej, keczupu, miodu płynnego, majeranku, przyprawy do żeberek oraz szczypty pieprzu zrobić marynatę i włożyć do niej żeberka wymieszać i odstawić na 2 -3 godziny do lodówki.

Wyjąc przełożyć do brytfanki i pieczemy pod przykryciem do miękkości mięsa Podajemy z ziemniaczkami i surówką.