lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Żeberka w miodowo - musztardowej marynacie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

W pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia będą pyszne żeberka w marynacie miodowo musztardowej. Połączenie miodu i musztardy ma swoje zalety .

Żeberka w miodowo - musztardowej marynacie

Składniki:

Żeberka w miodowo - musztardowej marynacie

 

 

  • Marynata

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w miodowo - musztardowej marynacie
Żeberka myjemy,kroimy na mniejsze kawałki, osuszamy i solimy. W międzyczasie przygotowujemy marynatę. Miód, musztardę, sok z cytryny, olej i sól dokładnie mieszamy w miseczce. Nacieramy żeberka i wkładamy do rękawa. Teraz do naczynia żaroodpornego . Pieczemy 80 minut w 200 stopniach. Podajemy z ziemniakami z wody lub z pieczywem . Każdemu zasmakują .