Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Ziemniaczane puree z masłem i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealny dodatek do drobiu

Ziemniaczane puree z masłem i pietruszką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaczane puree z masłem i pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane puree z masłem i pietruszką
Ziemniaki obieramy i kroimy na drobne kosteczki. Wrzucamy do osolonej wody i gotujemy przez ok 25 minut. Odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka. Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy masło, pieprz i pokrojoną natkę pietruszki. Całość mieszamy stawiając garnek na małym ogniu aż do osiągnięcia jednolitej masy. Bon appetit!
Ziemniaczane puree z masłem i pietruszką
Obrane ziemniaki kroimy na małe kawałki
Ziemniaczane puree z masłem i pietruszką
Ziemaniaki ściągamy z ognia odcedzamy i przeciskamy przez praskę

Tagi:

ziemniaki