Ziemniaczane talarki

Ziemniaki « poprzedni | następny »
madzik323 - Przepis na: Ziemniaczane talarki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 325
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Ziemniaczane talarki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Chrupiące świetne jako przekąska i jako dodatek do mięsa


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Ziemniaczane talarki - SKŁADNIKI:

  • 1 kg ziemniaków
  • 2-3 łyżki suszonego tymianku
  • 1 łyżka grubej soli morskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek oleju

Ziemniaczane talarki - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy na plasterki. Blachę wykładamy folią aluminiową, smarujemy olejem i układamy plasterki ziemniaków, posypujemy solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę , suszonym tymiankiem. Wierzch skrapiamy także olejem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ziemniaczane talarki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Faszerowane łódeczki ziemniaczane Zapiekanka rybna Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków
Pieczone cytrynowe ziemniaki Placek po węgiersku Placuszki ziemniaczane z marchewką
Krem ziemniaczano-brokułowy z rozmarynem Pieczone ziemniaczki z kurkumą Pieczone ziemniaki z filetem i brokułem
Rustykalne ziemniaczki z pieczarkami Poutine - danie kanadyjskie Mocno grzybowa kartoflanka Eli

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj