Ziemniaczane talarki

Ziemniaki « poprzedni | następny »
madzik323

Srebrny Ekspert
Przepisy: 357
zdjęcia: 1 z 3
Ziemniaczane talarki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Chrupiące świetne jako przekąska i jako dodatek do mięsa


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Ziemniaczane talarki - SKŁADNIKI:

Ziemniaczane talarki - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy na plasterki. Blachę wykładamy folią aluminiową, smarujemy olejem i układamy plasterki ziemniaków, posypujemy solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę , suszonym tymiankiem. Wierzch skrapiamy także olejem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ziemniaczane talarki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Zupa ziemniaczana Krem warzywny z serkiem Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Pieczone bataty/ziemniaki Ziemniaki pieczone z boczkiem Pizza z kaszanką
Chrupiące placki ziemniaczane z keksem śmietany Placki ziemniaczane z pieczarkami na brokułach Placki ziemniaczane z pieczarkami i żółtym serem
Frytki pod pierzynką Placki z ziemniaków gotowanych z pieczarkami. Zapiekanka rybna z ziemniakami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane