Ziemniaczane talarki

Ziemniaki « poprzedni | następny »
madzik323 - Przepis na: Ziemniaczane talarki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 310
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Ziemniaczane talarki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Chrupiące świetne jako przekąska i jako dodatek do mięsa


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Ziemniaczane talarki - SKŁADNIKI:

  • 1 kg ziemniaków
  • 2-3 łyżki suszonego tymianku
  • 1 łyżka grubej soli morskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek oleju

Ziemniaczane talarki - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy na plasterki. Blachę wykładamy folią aluminiową, smarujemy olejem i układamy plasterki ziemniaków, posypujemy solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę , suszonym tymiankiem. Wierzch skrapiamy także olejem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ziemniaczane talarki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Ziołowe ziemniaczki z patelni Pieczone ziemniaki z twarożkiem Zub3r'a Rumbledthumps - grzmotnięte razem
Domowe kuleczki ziemniaczane w ziołowej panierce Pieczone ziemniaczki z octem balsamicznym Faszerwowane młode ziemniaki
Kopytka czyli leniwe pierogi Cukinia zapiekana z ziemniakami Ziemniaczane różyczki
Ziemniaczane kluseczki z cukinią i cebulą Zapiekanka z patelni z jajkiem i cukinią Placki ziemniaczane

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane