Ziemniaczane talarki

Ziemniaki « poprzedni | następny »
madzik323

Srebrny Ekspert
Przepisy: 345
zdjęcia: 1 z 3
Ziemniaczane talarki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Chrupiące świetne jako przekąska i jako dodatek do mięsa


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Ziemniaczane talarki - SKŁADNIKI:

Ziemniaczane talarki - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy na plasterki. Blachę wykładamy folią aluminiową, smarujemy olejem i układamy plasterki ziemniaków, posypujemy solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę , suszonym tymiankiem. Wierzch skrapiamy także olejem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ziemniaczane talarki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Zupa  paprykowo - ziemniaczana Zapiekane ziemniaczki z sosem czosnkowym Placuszki z kaszą i ziemniakami
Knysze ziemniaczane Kluski z surowych ziemniaków Gofry z ziemniakami i kaszą manną
Zupa krem Eli z ziemniaków Frytki z pieprzem Cayenne- pikantne Rejbak wg Zub3r'a
Ziołowe placki ziemniaczane Placki ziemniaczane z cukrem Naleśniki  po staropolsku  z sosem pieczarkowym

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane