Ziemniaczane talarki

Ziemniaki « poprzedni | następny »
madzik323

Srebrny Ekspert
Przepisy: 340
zdjęcia: 1 z 3
Ziemniaczane talarki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Chrupiące świetne jako przekąska i jako dodatek do mięsa


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Ziemniaczane talarki - SKŁADNIKI:

Ziemniaczane talarki - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy na plasterki. Blachę wykładamy folią aluminiową, smarujemy olejem i układamy plasterki ziemniaków, posypujemy solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę , suszonym tymiankiem. Wierzch skrapiamy także olejem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ziemniaczane talarki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Smażona papka ziemniaczana mojego syna Kotleciki ziemniaczano-serowe Chleb ziemniaczany z amarantusem
Pyzy z mięsem i wątróbką Placki ziemniaczane z kiełbasą i serem Morszczuk w migdałach z ziemniakami księżnej
Kotlety rybno-ziemniaczane Jarmużowa zupa Eli Frytki prosto z piekarnika
Zapiekanka z mięsa mielonego i z ziemniaków Tradycyjne kluski śląskie Pierogi ruskie z czubrycą zieloną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane