Ziemniaczane talarki

Ziemniaki « poprzedni | następny »
madzik323 - Przepis na: Ziemniaczane talarki online

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 336
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Ziemniaczane talarki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Chrupiące świetne jako przekąska i jako dodatek do mięsa


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Ziemniaczane talarki - SKŁADNIKI:

Ziemniaczane talarki - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy na plasterki. Blachę wykładamy folią aluminiową, smarujemy olejem i układamy plasterki ziemniaków, posypujemy solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę , suszonym tymiankiem. Wierzch skrapiamy także olejem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ziemniaczane talarki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Pieczone ziemniaczki z szalotką i masłem Placki cukiniowo-ziemniaczne Królewska kartoflanka
Szare kluski z żytnią mąką Babka ziemniaczana z ciecierzycą i boczkiem Duszone warzywa
Placki ziemniaczano-dyniowe z gulaszem Wiejska zapiekanka ziemniaczana z boczkiem Smażone ziemniaczki
Prażuchy vel. prażoki Zapiekanka ośmiorniczki Pokrzywowe kluski śląskie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane