olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zrazy z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zrazy z karkówki z cebulą, ogórkiem konserwowym, które są przyprawione słodką papryką oraz pieprzem.

Zrazy z karkówki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zrazy z karkówki

 

  • 1 kg karkówki w plastrach,
  • 6 łyżek musztardy
  • ½ szklanki mąki
  • ½ szklanki oleju
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 cebule
  • ½ łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka słodkiej papryki

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z karkówki
Karkówkę kroję w plastry i dokładnie wybijam. Każdy plaster posypuję solą, pieprzem, słodką papryką, po czym smaruję je musztardą i kładę na nich kawałek cebuli i ogórka. Plastry zwijam, obtaczam w mące, po czym spinam. Zrazy smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Zrazy podlewam wrzącą wodą i duszę do momentu uzyskania miękkości.
Zrazy z karkówki
Karkówkę kroję w plastry i dokładnie wybijam. Każdy plaster posypuję solą, pieprzem, słodką papryką, po czym smaruję je musztardą i kładę na nich kawałek cebuli i ogórka.
Zrazy z karkówki
Plastry zwijam, obtaczam w mące, po czym spinam.