SUPERPRZEPIS

Zrazy z karkówki

  • 7
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Zrazy z karkówki Więcej zdjęć (4)

Mój mąż uwielbia zrazy, postanowiałam przyrządzić je w nowej, zdrowszej wersji. Wyszły rewelacyjnie!

Składniki:

Zrazy z karkówki

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z karkówki
Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć. Kapustę opłukać, odcisnąć z nadmiaru wody, drobno posiekać i połączyć z kaszą. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę, wymieszać z kaszą. Doprawić do smaku. Mięso pokroić na plastry, cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem, z jednej zaś posmarować musztardą. Nakładać farsz, Zwijać i spiąć wykałaczką. Podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej margarynie. Następnie zalać wodą, jeżeli został nam jakiś farsz to dodać go do sosu i dusić pod przykryciem przez ok.1,5godz. Doprawić do smaku.
Zrazy z karkówki
Wszytskie skąłdniki farszu mieszamy, doprawić.
Zrazy z karkówki
na rozbite plastry mięsa nakładamy farsz
Zrazy z karkówki
Zrazy obsmażyć na margarynie, dusić 1,5godz