Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zrazy z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobre zrazy na obiadek

Zrazy z karkówki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zrazy z karkówki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z karkówki
Karkówkę pokroić na płaty i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdy płat posmarować 1 łyżeczką musztardy. Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać,przesmażyć na oliwie z oliwek,dodać drobno posiekane pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem,dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.Wymieszać,podsmażyć. Na koniec posypać bułką tartą. Farsz ułożyć na filecie.Na wierzch ułożyć liść sałaty.Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu.Przełożyć na blachę i zapiec w piekarniku.
Zrazy z karkówki
Na płat z karkówki posmarowany musztardą należy wyłożyć farsz
Zrazy z karkówki
Płat karkówki z farszem i liściem sałaty zwinąć w rulon
Zrazy z karkówki
Zrazy z karkówki są bardzo smaczne i dobre na obiadek.