Zupa ala Syczuańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W roku Tygrysa konkurs nowy apetyczny, zapachowy, niech i Tygrys się raduje smacznej zupy posmakuje.

Zupa ala Syczuańska

Składniki:

Zupa ala Syczuańska

 

  • porcja rosołowa z kurczaka
  • skrzydełka z kaczki 2 szt.
  • makaron ryżowy nitki Tao Tao
  • marchewka mała
  • por mały ok. 1/2
  • sos sojowy Tao Tao
  • papryka słodka mielona
  • papryka chili
  • curry
  • pieprz
  • sól
  • vegeta

 

Sposób przygotowania:

Zupa ala Syczuańska
Z porcji i skrzydełek ugotować rosół (ok. 1 1/2 litra). Mięso przestudzić i obrać - bez skórek, w tym czasie w rosole ugotować startą na dużych oczkach marchewkę i pokrojony w paski por. Mięso i makaron (niewielka ilość) dodać do rosołu gotować 5 minut na niewielkim ogniu przyprawiając zupę do smaku sosem sojowym,papryką, vegetą, pieprzem oraz curry.