Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1563]

Zupa z białą rzodkwią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka i delikatna w smaku zupka

Zupa z białą rzodkwią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z białą rzodkwią

  • 3 duże ziemniaki
  • 2 marchewki
  • Kawałek selera
  • Kawałek pora
  • 3 spore białe rzodkwie
  • Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z białą rzodkwią

Warzywa obrać, umyć. Marchewkę, ziemniaki pokroić w kostkę. Selera wrzucić w kawałku, por pokroić drobno w paseczki. Warzywa w garnku zalać wodą, lekko posolić i zagotować. W międzyczasie rzodkiew pokroić w kostkę. Gdy warzywa będą już prawie miękkie dodać pokrojoną rzodkiew. Gotować jeszcze 5 minut. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. Gorącą zupę rozlać do talerzy. Można wlać łyżeczkę śmietanki. Posypać natką i pieprzem białym.

Redakcja poleca: