Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z bulionetki z naleśnikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa z bulionetki to prosty sposób na szybkie danie

Zupa z bulionetki z naleśnikami

Składniki:

Zupa z bulionetki z naleśnikami

 

  • 1 bulionetka drobiowa,
  • 4 szkl wody,
  • 1 marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • 0,5 cebuli,
  • pieprz,
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 1 szkl wody mineralnej gazowanej
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag mąki pszennej

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z bulionetki z naleśnikami
Do głębokiej miski wlać wodę mineralną, 1 łyżkę oleju, dodać jajko, mąkę, szczyptę soli i dokładnie zmiksować. Z przygotowanego ciasta na pozostałym oleju usmażyć cienkie naleśniki. Do garnka wlać wodę i wrzucić obrane, pokrojone warzywa, ugotować do miękkości. Następnie dodać bulionetkę i chwilę gotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać zieleniną. Podawać z naleśnikami pokrojonymi w makaroniki.

Tagi:

jajko jajka