eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa z kalarepy 2 Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna zupa z kalarepy w nowym wydaniu.

Zupa z kalarepy 2 Eli

Składniki:

Zupa z kalarepy 2 Eli

 

  • 2 większe kalarepy z liśćmi
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 kostki mięsne Winiary
  • 3/4 szklanki ryżu
  • kucharek,maggi
  • natka pietruszki
  • koperek

Sposób przygotowania:

Zupa z kalarepy 2 Eli
Liście kalarepy odciąć od łodyg,dokładnie umyć i pokroić w makaronik.Kalarepy,marchew(można pokroić ozdobnie),pietruszkę,seler obrać,umyć i pokroić w kostkę.Do 4 litrów wrzątku wrzucić liście kalarepy,kostki mięsne,kucharka i gotować 15 minut.Do zupy dodac kalarepę,jarzyny i zagotować.Ryż opłukać na sitku i dodać do zupy.Gotować do miękkości warzyw i ryżu.Zupę przyprawić do smaku maggi.Natkę i koperek posiekać.Zupę rozlać na talerze,posypać natką i koperkiem.Smacznego!

Tagi:

ryż kalarepa