ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Zupa ziemniaczano - porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa, która każdemu smakuje, najlepiej podawać z grzaneczkami

Zupa ziemniaczano - porowa

Składniki:

Zupa ziemniaczano - porowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczano - porowa
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Pory oddzielamy od zielonych części, oczyszczamy z pierwszych liści i kroimy na cienkie plastry. Cebule obieramy i kroimy na cienkie plastry. Do garnka dodajemy masło i rozpuszczamy. Kiedy masło się rozpuści, dodajemy cebulę i szklimy na małym ogniu. Następnie dodajemy pora i mieszamy. Po kilku minutach dodajemy ziemniaki i zalewamy całość bulionem. Kiedy ziemniaki będą miękkie, miksujemy zupę i dodajemy śmietanę oraz doprawiamy so smaku sola i pieprzem.

Tagi:

pory ziemniaki