alicjaja

alicjaja

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Zupka ala węgierska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo rozgrzewająca troszkę pikantna treściwa i pyszna

Zupka ala węgierska

Składniki:

Zupka ala węgierska

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka ala węgierska
Z włoszczyzny i mięsa ugotować bulion. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać, 1.5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej i 0.5 papryki ostrej, oraz niecałą łyżeczkę kminku. Paprykę czerwoną pokroić w kostkę. Do bulionu dodać ziemniaki. Na patelni zrumienić pokrojony w paseczki boczek, dodać cebulkę i razem przyrumienić. dodać do zupy. gdy ziemniaki będą już prawie ugotowane dodać pokrojona wcześniej paprykę (tak aby była jędrna i chrupiąca)i łazanki gotować jeszcze 5 min. Na koniec posypać koperkiem i natką. podawać z pieczywem czosnkowym.