Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Zupka cebulowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupkę można zblendować i podawać z grzankami. Ja wolę jednak gryźć maleńkie kawałeczki cebuli. Ma słodkawy smak i jest bardzo sycąca :)

Zupka cebulowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupka cebulowa

 

Sposób przygotowania:

Zupka cebulowa
włoszczyznę myjemy, obieramy, kroimy i gotujemy z niej bulion. Cebulę obieramy, siekamy drobno i podsmażamy na oleju.Kiedy się wyzłoci i zmniejszy objętość solimy ją i dosypujemy mąkę ciągle mieszając. Prażymy chwilkę a następnie przekładamy do ugotowanego bulionu. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, ewentualnie łyżeczką miodu. Podajemy ciepłą, można ją zblendować i podawać z grzankami.
Zupka cebulowa
Cebulę długo podsmażamy, aż się wyzłoci i zmniejszy swoją objętość

Tagi:

zioła cebula