jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Żurawinowa biała kiełbasa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Polecam i to nie tylko na Wielkanoc. Kiełbaski te Idealnie pasuje zarówno na śniadanie, obiad, czy kolację!

Żurawinowa biała kiełbasa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żurawinowa biała kiełbasa

 

  • Składniki:
  • 2 porcje białej kiełbasy,
  • 2 łyżki konfitury z żurawiny,
  • Około 2-3 cm korzonek chrzanu,
  • 1 łyżka masła,
  • Świeżo mielony czarny pieprz,
  • Świeżo mielona sól morska,
  • 1 łyżeczka miody,
  • 2 łyżki oleju,

 

Sposób przygotowania:

Żurawinowa biała kiełbasa
Konfiturę z żurawiny przekładamy na talerz. Dodajemy do niej miód, sól oraz pieprz do smaku. Całość łączymy ze sobą. Przygotowane kiełbasy nacinamy delikatnie. Nacięte smarujemy przygotowaną wcześniej żurawiną. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim kiełbasę. Między czasie chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach. Do kiełbasy dodajemy masło oraz chrzan. Całość smażymy razem około 7 minut , tak by kiełbasa nie była surowa. Gotową porcjujemy na talerze i podajemy.
Żurawinowa biała kiełbasa
łączymy ze sobą miód, konfiturę oraz przyprawy
Żurawinowa biała kiełbasa
Kiełbaski nacinamy i smarujemy przygotowana konfiturą
Żurawinowa biała kiełbasa
Chraz ścietamy na tarce o małych oczkach
Żurawinowa biała kiełbasa
Gotowe kiełbaski smażmy na patelni z dodatkiem tłuszczu