Sposób przygotowania:
Pysznościowe Bułeczki z biała kiełbasą
1.Składniki na ciasto wyrobić w misce tak by było bardzo gęste i odstawić do wyrośnięcia 30-60 minut. 2.Gdy ciasto wyrośnie wyjąć patelnie i postawić na średnim ogniu tak by się rozgrzała , po rozgrzaniu wyjąć białą kiełbasę z "flaczka" i wrzucić na petelnie 3.rozdrobnić drewnianą szpatułką i podsmazyć aż do zrumienienia. 4.w międzyczasie wysypać na blat mąkęi zagniatać z nią ciasto az nie będzię "kleiste" 5.Podzielić na kawałki i każdy kawałek z osobna rozwałkować (najlepiej na kształt trójkąta) 6.na środek takiego trójkąta położyć trochę ciepłej białej kiełbasy ,na kiełbaskę skrojone pieczarki , posypać papryką ostrą i ziołami prowansalskimi z wierzchu po czym zawinąć każdy róg pokolei tak by powstała zgrabna bułeczka :D Wstawićna 180-200'C do piekarnika i poczekać aż się ładnie zrumieni tak około 15-20 minut. Ciasto jest na tyle uniwersalne ,ze do srodka takiej bułeczki można włozyć co się zywnie podoba :D A najlepsze jest to ,ze na zimno sa równie smaczne:)