Sposób przygotowania:
3 Bit
Krówka: Otwartą puszkę z krówką wsadzamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy aż krówka będzie płynna.Mieszając od czasu do czasu. Na dnie blaszki układamy herbatniki, na to rozsmarowujemy na całej powierzchni karmel.Układamy kolejną warstwę herbatników.
Masa budyniowa : Z 800 ml mleka odlewamy szklankę w której rozrabiamy budynie. Resztę mleka zagotowujemy.Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione budynie i gotujemy chwilę. Gotowy budyń studzimy. Do zimnego budyniu dodajemy masło i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozsmarowujemy gotową masę na herbatnikach. Układamy kolejną warstwę herbatników. Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy fixy i śnieżkę.Ubijamy wszystko mikserem. Wykładamy na ciasto. Układamy kolejną warstwę herbatników. Przygotowujemy polewę. Ostudzoną wlewamy na gotowy placek. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Masa budyniowa : Z 800 ml mleka odlewamy szklankę w której rozrabiamy budynie. Resztę mleka zagotowujemy.Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione budynie i gotujemy chwilę. Gotowy budyń studzimy. Do zimnego budyniu dodajemy masło i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozsmarowujemy gotową masę na herbatnikach. Układamy kolejną warstwę herbatników. Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy fixy i śnieżkę.Ubijamy wszystko mikserem. Wykładamy na ciasto. Układamy kolejną warstwę herbatników. Przygotowujemy polewę. Ostudzoną wlewamy na gotowy placek. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
OoOlusiaa2706