OoOlusiaa2706

OoOlusiaa2706

Kucharz
[Przepisów: 15]

3 Bit

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne słodkie ciacho. Ciasto pracochłonne ale warto :)

3 Bit

Składniki:

3 Bit

 

  • 10 paczek herbatników(zostaje kilka na zapas)36%
  • Karmel:
  • 1 puszkę mleka zagęszczonego krówka

 

  • Masa budyniowa:
  • 2 budynie śmietankowe
  • 800 ml mleka
  • 100 g masła

 

 

  • 2 gotowe polewy.

Sposób przygotowania:

3 Bit
Krówka: Otwartą puszkę z krówką wsadzamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy aż krówka będzie płynna.Mieszając od czasu do czasu. Na dnie blaszki układamy herbatniki, na to rozsmarowujemy na całej powierzchni karmel.Układamy kolejną warstwę herbatników.
Masa budyniowa : Z 800 ml mleka odlewamy szklankę w której rozrabiamy budynie. Resztę mleka zagotowujemy.Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione budynie i gotujemy chwilę. Gotowy budyń studzimy. Do zimnego budyniu dodajemy masło i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozsmarowujemy gotową masę na herbatnikach. Układamy kolejną warstwę herbatników. Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy fixy i śnieżkę.Ubijamy wszystko mikserem. Wykładamy na ciasto. Układamy kolejną warstwę herbatników. Przygotowujemy polewę. Ostudzoną wlewamy na gotowy placek. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.