Sposób przygotowania:
Adwokatowa baba
Aby przygotować ciasto na babkę należy w pierwszej kolejności należy w małym rondelku zagotować następujące składniki: margarynę, olej, adwokat, cukier, cukier waniliowy oraz 2 łyżki wody, wszystkie składniki gotujemy przez około 15 minut na wolnym ogniu. Następnie dokładnie studzimy masę w kąpieli wodnej, przestudzoną masę mieszamy z żółtkami i starannie łączymy z mąką, proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywno pianą z białek. Ciasto powinno mieć delikatną i jednolitą konsystencję. Wykładamy ciasto do natłuszczonej formy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury około 180 stopni C i pieczemy przez około 40 minut. Wyjmujemy, polewamy płynną gotową polewą czekoladową, dekorujemy gotowymi elementami dekoracyjnymi. Dekorować można wedle inwencji twórczej. Mogą to być jajeczka zz cukru lub inne ozdoby z masy cukrowej