Sposób przygotowania:
Agrestowa baba
Na początku białka oddzielić od żółtek.Białka ubić z cukrem na puszystą masę. Do ubitej masy dodawać po kolei żółtka,olej oraz mąkę wymieszaną z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kilka kropli aromatu cytrynowego.
Wszystkie składniki razem dokładnie wymieszać.Najlepiej użyć do tego celu miksera.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia lub osypać tartą bułką.Wylać ciasto.Na wierzch ciasta poukładać umyty i osuszony agrest. Piec babę w temperaturze 170 stopni 35-40 minut.
Po upieczeniu odstawić ciasto do wystygnięcia.Zimne można posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Wszystkie składniki razem dokładnie wymieszać.Najlepiej użyć do tego celu miksera.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia lub osypać tartą bułką.Wylać ciasto.Na wierzch ciasta poukładać umyty i osuszony agrest. Piec babę w temperaturze 170 stopni 35-40 minut.
Po upieczeniu odstawić ciasto do wystygnięcia.Zimne można posypać cukrem pudrem.Smacznego.