malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Agrestowy zawijaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię rolady. Ta ma bardzo fajny słodko-kwaśny smak dzięki agrestowi. Moja rodzina uwielbia tą roladę. Każdy jest zachwycony jej smakiem.

Agrestowy zawijaniec

Składniki:

Agrestowy zawijaniec

 

  • 1 budyń śmietankowy mały,
  • 1 kostka masła śmietankowego.
  • agrest
  • Biszkopt:
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka mąki krupczatki,
  • 1 szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania:

Agrestowy zawijaniec
Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i gdy ostygnie łączymy z masłem i mieszamy. Wszystkie składniki ubijamy na parze, wlewamy na dużą prostokątną blachę i pieczemy 15 min w temp. 180 stopni. Po czym wykładamy na ściereczką posypaną cukrem i zawijamy. Gdy wystygnie smarujemy masą i zamiast galaretki układamy na całej długości owoce agrestu. Zwijamy w rulon i posypujemy cukrem pudrem oraz owocami agrestu.