Sposób przygotowania:
Zawijaniec drożdżowy
Mleko lekko podgrzać. Rozkruszyć drożdże i wymieszać. Wsypać sól i cukier. Wymieszać i pozostawić rozczyn na ok.15 minut. Mąkę wsypać na stolnicę, posiekać z margaryną. Wlać rozczyn, wbić jajko. Wymieszać. Jeśli ciasto będzie za rzadkie wsypać mąkę i wyrobić ciasto. Pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia. Farsz. Pieczarki umyć i pokroić w kosteczkę. Marchewkę,obrać, opłukać i starkować. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić drobniutko. Cebule obrać,opłukać i drobno posiekać. Zasmażyć cebulę, przełożyć do talerzyka, następnie pieczarki, dodać marchewkę. Wymieszać z cebulą, marchewką, posiekaną natką pietruszki i jajkami.Wbić surowe jajko,przyprawić do smaku i wsypać bułkę tartą. Wymieszać. Ciasto rozwałkować na płat. Wyłożyć farsz po całości i zwinąć w rulon. Blachę natłuścić i obsypać bulką tartą. Włożyć zawijaniec i posmarować olejem. Pozostawić na ok.10 minut do podrośnięcia. Piec ok.30-35 minut w 180 stopniach.