aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Aksamitna pasta z łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Delikatna, aksamitna w smaku pasta z łososia. Idealna na kanapeczki. Dzieci ją wprost uwielbiają! I co najważniejsze, to nie ma obawy o ości

Aksamitna pasta z łososia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Aksamitna pasta z łososia

 

Sposób przygotowania:

Aksamitna pasta z łososia
Mięso z łososia oddzielamy od skóry i rozdzielamy widelcem na małe kawałki. Wkładamy do miseczki. Kawałek pora myjemy i kroimy bardzo drobniutko. Wrzucamy do łososia. Jajko gotujemy na twardo. Kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do łososia. Ogórka obieramy ze skórki i również kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do miski ze składnikami pasty. Dokładamy majonez i doprawiamy pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową pastą smarujemy kanapeczki, lub używamy jako nadzienie np. do jajek.
Aksamitna pasta z łososia
łososia rozdrabniamy widelcem na mniejsze kawałki.
Aksamitna pasta z łososia
Umytego pora kroimy bardzo drobno, dorzucamy do łososia.
Aksamitna pasta z łososia
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Aksamitna pasta z łososia
Ugotowane jajko kroimy w kostkę, dodajemy majonez, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.