mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

A'la bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i szybkie danie z kapusty.

A'la bigos

Składniki:

A'la bigos

 

  • 2 kg kapusty białej
  • 1/2 kg papryki czerwonej
  • 1/2 kg cebuli białej
  • 1/2 kg marchewki
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

A'la bigos
Kapustę poszatkować. Cebulę obrać, pokroić w talarki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. W tym czasie zetrzeć na tarce o grubych oczkach umytą i obraną marchew. Dodać ją do cebuli i razem podsmażać do momentu aż zmięknie. Wtedy przełożyć cebulę i marchewkę do większego garnka i dodać poszatkowana kapustę i pokrojoną w cienkie paski paprykę. Wszystkie składniki połączyć z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego.

Tagi:

bigos