donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

A'la bigos z pieczarkami i kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bigosik, szybka potrawa idealna na obiad. Nie zajmuje dużo czasu, najlepiej smakuje z chlebkiem :)

A'la bigos z pieczarkami i kiełbaską

Składniki:

A'la bigos z pieczarkami i kiełbaską

 

  • 0,5 kg cebuli
  • 0,7 kg pieczarek
  • 3-4 kiełbaski ( ja używam śląskich )
  • 3 spore łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • olek

Sposób przygotowania:

A'la bigos z pieczarkami i kiełbaską
Cebulkę kroimy w cienkie plastry (pół księżyce), Na patelkę wlewamy olej i podsmażamy do miękkości. Pieczarki również kroimy w plasterki, smażymy na oddzielnej patelce. Kiełbaskę kroimy w długie, lub okrągłe plastry, również smażymy. Następnie wszystko razem łączymy i dodajemy 3 duże łyżki koncentratu pomidorowego, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego :)

Tagi:

bigos