Sposób przygotowania:
danie z pieczarek
Cebulę obrać, polać zimną wodą żeby nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni na rozgrzanej margarynie. Chwilę później dodać do tego kminek, goździk oraz doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą. Wszystko razem smażyć jeszcze przez około 2 minuty mieszając żeby się nie przypaliło. Pieczarki obrać, oczyścić i pokroić w plasterki. Pokrojone pieczarki również podsmażyć na patelni. Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie do miękkości, a następnie polać go tłuszczem ze smażenia. Do ryżu dolać wodę i jeszcze chwilę pogotować. Po chwili dodać do ryżu pieczarki i dobrze wymieszać, a następnie poddusić przez około 10 minut. Danie można podawać jako dodatek do mięsa.