aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

a'la devolaje

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne devolaje na obiadek

a'la devolaje

Składniki:

a'la devolaje

 

  • 2 Piersi kurczaka
  • 6 plasterków żółtego sera
  • 6 kawałków boczku
  • 2 ogórki kiszone
  • przyprawa do drobiu

Sposób przygotowania:

a'la devolaje
Piersi kurczaka myjemy pod zimną wodą, osuszmay ręcznikami papierowymi. Nastepnie kroimy i rozbijamy na kotlety. Każde kotet z obu stron posypujemy przyprawą do drobiu. Następnie w każdy kotlen wkładamy plasterek żółtego sera, kawałek boczku i kawałek kiszonego ogórka. Kotlet zawijamy i zawiązujemy nitką. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, aż do przyrumienienia. Obracamy podczas smażenia.