Sposób przygotowania:
A'la flaczki z kurczakaETAP 1:
Pałki z kurczaka umyć i włożyć do garnka. Wlać ok 2,5 litra wody. Posolić i zagotować. Zebrać szumowiny. Dodać obrane marchewki, pietruszkę, selera, pora i opalona cebulę. Dodać listki, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, majeranek i natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny. Ponownie zagotować i gotować ok godzinę, aż warzywa i mięso będą miękkie.
Następnie mięso, marchewki, pietruszkę i seler wyjąć a resztę przecedzić. Mięso oddzielić od kości i skór i podzielić na małe kawałki. Warzywa pokroić w kostkę. Mięso i pokrojone warzywa dodać z powrotem do wywaru. Dodać przyprawę do flakow. Zagotować i gotować ok 15 minut. Na patelni rozgrzać masło.
Wymieszać z mąką i papryką w proszku słodką i ostrą. Do zasmażki dolać trochę wywaru a następnie zawartość patelni przelać do garnka z zupą. Pogotować razem kilka minut. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Podawać gorące z pieczywem.