Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa z karmelizowanymi orzechami włoskimi
Na małą patelnię wlać miód, podgrzać aż zabulgocze, dodać orzechy, skarmelizować, rozłożyć na pergaminie i zostawić do wystygnięcia.
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, łącznie z czosnkiem i imbirem.
W garnku rozgrzać masło, wsupac przyprawy , gdy zaczną wydzielić aromat wrzucić warzywa, całość zalać gorącym bulionem, gotować aż dynią będzie miękka. Wlać sok z pomarańczy oraz mleczko kokosowe, doprawić płatkami chili, zupę zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą. Podawać z prażonymi orzechami.
Smacznego.
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, łącznie z czosnkiem i imbirem.
W garnku rozgrzać masło, wsupac przyprawy , gdy zaczną wydzielić aromat wrzucić warzywa, całość zalać gorącym bulionem, gotować aż dynią będzie miękka. Wlać sok z pomarańczy oraz mleczko kokosowe, doprawić płatkami chili, zupę zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą. Podawać z prażonymi orzechami.
Smacznego.