Sposób przygotowania:
Domowe flaczki drobiowo wołowe
Polędwiczki drobiowe oraz udko myjemy, z udka ściągamy skórę i przekładamy do garnka wraz z obranymi warzywami - gotujemy bulion soląc go.
Flaki płuczemy, przekładamy do drugiego garnka, zalewamy wodą. Gotujemy przez około godzinę zmieniając wodę. Odcedzamy.
Z bulionu wyciągamy mięso wraz z warzywami i kroimy. Ponownie wrzucamy co bulionu wraz z flaczkami. Doprawiamy do smaku przyprawą do flaków, czosnkiem oraz majerankiem i pieprzem.
Gotujemy razem przez około 25 minut.
Flaki płuczemy, przekładamy do drugiego garnka, zalewamy wodą. Gotujemy przez około godzinę zmieniając wodę. Odcedzamy.
Z bulionu wyciągamy mięso wraz z warzywami i kroimy. Ponownie wrzucamy co bulionu wraz z flaczkami. Doprawiamy do smaku przyprawą do flaków, czosnkiem oraz majerankiem i pieprzem.
Gotujemy razem przez około 25 minut.
niezły kąsek
Konczi
:) dziękuję mimo iż nie przepadasz za tym daniem polecam ;)