Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1047]

Zupa brukselkowo-pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Brukselka w połączeniu z pieczarkami podsmażonymi na maśle to pomysł na smaczną i pożywną zupę, w sam raz na chłodne, jesienne dni.

Zupa brukselkowo-pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa brukselkowo-pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowo-pieczarkowa
Kurczaka wrzucamy do wrzącej wody, solimy, dodajemy liście laurowe i gotujemy pół godziny.

Gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa: marchew i pietruszkę kroimy w półplasterki, ziemniaki w kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym maśle.

Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 10 minut.

Dodajemy brukselkę i znów gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy podsmażone pieczarki i gotujemy 1-2 minuty.

Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami zupy, aby się nie zważyła i wlewamy do garnka. Zagotowujemy i zdejmujemy z palnika. Doprawiamy zupę pieprzem i dodajemy posiekaną natkę pietruszki
Zupa brukselkowo-pieczarkowa
Kurczaka wrzucamy do wrzącej wody, solimy, dodajemy liście laurowe i gotujemy pół godziny.
Zupa brukselkowo-pieczarkowa
Gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa: marchew i pietruszkę kroimy w półplasterki, ziemniaki w kostkę.
Zupa brukselkowo-pieczarkowa
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Zupa brukselkowo-pieczarkowa
Dodajemy brukselkę i znów gotujemy 10 minut.

Tagi:

brukselka zupy