Sposób przygotowania:
Zupa brukselkowo-pieczarkowa
Kurczaka wrzucamy do wrzącej wody, solimy, dodajemy liście laurowe i gotujemy pół godziny.
Gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa: marchew i pietruszkę kroimy w półplasterki, ziemniaki w kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 10 minut.
Dodajemy brukselkę i znów gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy podsmażone pieczarki i gotujemy 1-2 minuty.
Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami zupy, aby się nie zważyła i wlewamy do garnka. Zagotowujemy i zdejmujemy z palnika. Doprawiamy zupę pieprzem i dodajemy posiekaną natkę pietruszki
Gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa: marchew i pietruszkę kroimy w półplasterki, ziemniaki w kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 10 minut.
Dodajemy brukselkę i znów gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy podsmażone pieczarki i gotujemy 1-2 minuty.
Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami zupy, aby się nie zważyła i wlewamy do garnka. Zagotowujemy i zdejmujemy z palnika. Doprawiamy zupę pieprzem i dodajemy posiekaną natkę pietruszki