Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

A'la gołąbkowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso soczyste, delikatne z kurczaka owinięte liściem kapusty to doskonała propozycja na niedzielny obiad.

A'la gołąbkowe roladki

Składniki:

A'la gołąbkowe roladki

 

  • 1 filet z kurczaka
  • 6 liści kapusty pekińskiej
  • Pęczek szczypiorku
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

A'la gołąbkowe roladki
1. Kroimy mięso w plastry i rozbijamy.

2. Parzymy liście kapusty.

3. Na każdy liściu układamy plaster mięsa, doprawiamy solą oraz pieprzem.

4. Ser kroimy w podłużne słupki i po jednym słupku układamy na mięsie i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

5. Zawijamy brzegi mięsa z kapustą i robimy roladki.

6. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

7. Roladki gotowe.

8. Smacznego