Sposób przygotowania:
A'la gołąbkowe roladki
1. Kroimy mięso w plastry i rozbijamy.
2. Parzymy liście kapusty.
3. Na każdy liściu układamy plaster mięsa, doprawiamy solą oraz pieprzem.
4. Ser kroimy w podłużne słupki i po jednym słupku układamy na mięsie i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
5. Zawijamy brzegi mięsa z kapustą i robimy roladki.
6. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
7. Roladki gotowe.
8. Smacznego
2. Parzymy liście kapusty.
3. Na każdy liściu układamy plaster mięsa, doprawiamy solą oraz pieprzem.
4. Ser kroimy w podłużne słupki i po jednym słupku układamy na mięsie i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
5. Zawijamy brzegi mięsa z kapustą i robimy roladki.
6. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
7. Roladki gotowe.
8. Smacznego