Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z szynką serem i pietruszką
Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera, szynki i pietruszki, zwinąć ciasno w roladki.
Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.
Roladki ułożyć na wyłożonym sałatą karbowaną półmisku, udekorować pomidorkami.
Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera, szynki i pietruszki, zwinąć ciasno w roladki.
Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.
Roladki ułożyć na wyłożonym sałatą karbowaną półmisku, udekorować pomidorkami.