Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą
Piersi kurczaka przekroić na połówki, rozbić przez folię na płaty.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju do zeszklenia.
Pieczarki obrać, drobno pokroić dodać do podsmażonej cebuli i dalej smażyć do miękkości.
Płaty drobiowe lekko posolić,oprószyć pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Na tak przygotowane mięso nałożyć porcję pieczarek i mozzarellę pokrojoną na grubsze kawałki.
Zwinąć w roladę,podwijając brzegi,żeby farsz nie wypłynął.
Roladki obtoczyć w mące ,następnie w jajku a na koniec panierować w bułce tartej.
Gotowe roladki smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na zloty rumiany kolor.
Podajemy z frytkami i ulubionym dodatkiem.
Mój dodatek to ogórki konserwowe.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju do zeszklenia.
Pieczarki obrać, drobno pokroić dodać do podsmażonej cebuli i dalej smażyć do miękkości.
Płaty drobiowe lekko posolić,oprószyć pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Na tak przygotowane mięso nałożyć porcję pieczarek i mozzarellę pokrojoną na grubsze kawałki.
Zwinąć w roladę,podwijając brzegi,żeby farsz nie wypłynął.
Roladki obtoczyć w mące ,następnie w jajku a na koniec panierować w bułce tartej.
Gotowe roladki smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na zloty rumiany kolor.
Podajemy z frytkami i ulubionym dodatkiem.
Mój dodatek to ogórki konserwowe.
gusia1000