BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1321]

Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nie miałam pomysłu na obiad,a w lodowce pieczarki które trzeba było zużyć,jakaś kulka mozzarelli gdzieś zaplątana na półce lodówki. W szufladzie zamrażarki filet z kurczaka. Połączywszy wszystkie składniki wyszły pyszne roladki drobiowe.

Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą
Piersi kurczaka przekroić na połówki, rozbić przez folię na płaty.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju do zeszklenia.

Pieczarki obrać, drobno pokroić dodać do podsmażonej cebuli i dalej smażyć do miękkości.

Płaty drobiowe lekko posolić,oprószyć pieprzem i czosnkiem granulowanym.

Na tak przygotowane mięso nałożyć porcję pieczarek i mozzarellę pokrojoną na grubsze kawałki.

Zwinąć w roladę,podwijając brzegi,żeby farsz nie wypłynął.

Roladki obtoczyć w mące ,następnie w jajku a na koniec panierować w bułce tartej.

Gotowe roladki smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na zloty rumiany kolor.

Podajemy z frytkami i ulubionym dodatkiem.

Mój dodatek to ogórki konserwowe.
Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą
Filety po umyciu i osuszeniu kroimy na pół, rozbijamy na płaty
Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą
Oprószamy lekko solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, nakładamy grzyby i mozzarellę
Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą
Zwijamy w roladę,zwijając brzegi do środka
Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą
Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i na koniec panierujemy w bułce tartej
Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą
Gotowe rolady smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty, rumiany kolor
Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą
Podajemy z frytkami i ulubionym dodatkiem